jom share link u olz =)

Followers

There was an error in this gadget

flash widget

Sunday, 1 May 2011

Meow2...comelnya binatang kesayangan Rasullulah =)


untuk new entry ni,,xde motif pun,,saje je nak upload pic kucing @ (Jawi:کوچيڠ )  ehe=)












by me:

Thursday, 17 March 2011

7 Kesan RADIASI daripada letupan nuklear di Jepun

Tsunami yang berlaku di Jepun baru2 ini telah menyebabkan letupan nuklear yang paling teruk pernah berlaku di negara matahari terbit itu. Beberapa kesan radiasi telah dikenal pasti daripada letupan itu, jadi sama2la kita berjaga2 walaupun Malaysia BELUM lagi dikanal pasti sebagai negara yang bakal menerima kesan tersebut.

1. Muntah dan mual

2. Sakit kulit dan kulit kemerahan 

3. Keguguran rambut

4. Fatigue dan keletihan

5. Luka di mulut

6. Mudah terima jangkitan 

7. Hidung berdarah

Sama2lah kita bersimpati dengan nasib rakyat Jepun disana. 

by me:

Saya dah ada header baru =)

salam semua,,alhamdulilah,,,,haappyyy sangat bila dapat header baru ni,,korang ingat xcontest yang blogger ECAH buat dulu 2,,,haaa,,sayalah pemenang ke-2 nya,,haappyyy sesangat neh! =) tqvm sebab sudi buatkan header untuk blog SCAK yang x seberapa ni,,terharu sangat cah =) inilah 1st contest yang saya menang, walaupun menang tempat kedua =) sebenarnya da lama  xbuka blog ni, sebab sibuk dengan FYP(Final Year Project) tapi bila buka2 je,,dapat 'hadiah',,wow,,,suka sangat =) anyway,, tahniah juga pada Popolita yang menang tempat pertama =)
sekali lagi saya 'input'kan header yang saya menang ni: (^_^)



by me:

Monday, 21 February 2011

"Saya nak join segmen ecah sebab...."

"Saya nak join segmen ecah sebab....:
1) blog sy xde header y bling2 lg =(
2) sy xde software y canggih utk edit header mcm ecah =)
3) ecah baik & penyanyang =)
4) lg 1,,header kt blog ecah cantik,,sy nk ecah btkn header y cantik mcm 2 jgk utk sy!ehee =)"

orkeed pn nk msk ecah py contest la kt blog cr psl,,sy nk lawan dgn popolita,,,weee~~~

contest ni haa:

ecah ni perajin org yer,,suke bt kije kebajikan,,memandangkan blog sy xde header lg,,sy nk try la,,,hihik
ecah bt header ni dgn
FREE OF CHARGE! (wahhhh)

ape yg penting,,korang kene teke,,sp py biji mate ni:
hint: die ade kaitan dgn ecah =)

(orkeed nk jwb =) ): jawapanye ialah.........................
ECAH NOH,,,,,,,,**wink2x**hihik

dead! =)

by me:




Sunday, 20 February 2011

KERANG TERBESAR DI DUNIA

SALAM,,,hrni ORKEED nk share kerang terbesar d dunia :
kerang ni namey Clam-shell pembunuh (Clam-shell killer). panjang dia 5 kaki & berat dia >200 pon.biasay kerang ni duk kt kawasan2 terumbukarang y dlmy sehingga 20 meter. shell ini bole  hidup lama smpi 150thn (da mcm manusia lak,,hihik). 

Shell ni xmakan org, kecuali ade org y teeeeerrrmasuk kt dlm dia ni,,fuh,,ngeri2,,,org kt negara Jepun, Perancis, Asia Tenggara dan banyak pulau-pulau Pasifik kate,kerang ni sedap (ehe,,xpnh try plak,,)

care shell ni hidup simbiosis dengan alga, yang hidup di atasnya. Dan juga tahu bagaimana cara menapis air melaluinya(weahh,,,hebaty!)





by me:

Wednesday, 16 February 2011

CONTEST PIC hitam putih PALING COOL !

jom msk contest jom!,,ehe


~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
HAI korang,,ni 1st time ORKEED nk msk contest semenjak bergelar blogger ni,,hihik,,,ORKEED sk amk pic,2 y tertarik nk msk contest ni,,ehe,,,sebes jgk nk upload picture hitam putih teeerrrrCOOOLLL ni =) 


*** klu ORKEED menang contest ni,,ORKEED nk hadiah kn SONGKET ni kt my MAK! sempena BRITHDAY MAK y ke 48,,,ORKEED love and hug MAK sgt2! =)
MAK doakan sy yea???
harge die btl2 RM100 =)

jom kwn2 berblog smp juin contest ni=)

by me:

Saturday, 12 February 2011

Culinary Degisn

salam,,nk share lg,,culinary design,,
utk housemate nad, hana n tika,,korang kene bt cm ni tau,,hihik
menarik2,,jom tgk jom






















by me:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...