jom share link u olz =)

Followers

There was an error in this gadget

flash widget

Thursday, 17 March 2011

7 Kesan RADIASI daripada letupan nuklear di Jepun

Tsunami yang berlaku di Jepun baru2 ini telah menyebabkan letupan nuklear yang paling teruk pernah berlaku di negara matahari terbit itu. Beberapa kesan radiasi telah dikenal pasti daripada letupan itu, jadi sama2la kita berjaga2 walaupun Malaysia BELUM lagi dikanal pasti sebagai negara yang bakal menerima kesan tersebut.

1. Muntah dan mual

2. Sakit kulit dan kulit kemerahan 

3. Keguguran rambut

4. Fatigue dan keletihan

5. Luka di mulut

6. Mudah terima jangkitan 

7. Hidung berdarah

Sama2lah kita bersimpati dengan nasib rakyat Jepun disana. 

by me:

Saya dah ada header baru =)

salam semua,,alhamdulilah,,,,haappyyy sangat bila dapat header baru ni,,korang ingat xcontest yang blogger ECAH buat dulu 2,,,haaa,,sayalah pemenang ke-2 nya,,haappyyy sesangat neh! =) tqvm sebab sudi buatkan header untuk blog SCAK yang x seberapa ni,,terharu sangat cah =) inilah 1st contest yang saya menang, walaupun menang tempat kedua =) sebenarnya da lama  xbuka blog ni, sebab sibuk dengan FYP(Final Year Project) tapi bila buka2 je,,dapat 'hadiah',,wow,,,suka sangat =) anyway,, tahniah juga pada Popolita yang menang tempat pertama =)
sekali lagi saya 'input'kan header yang saya menang ni: (^_^)



by me:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...